Is bloggen net zo snel als Facebook berichten aanmaken?

door | 26 okt 2015

Bloggen net zo snel als Facebook? Doe de volgende stappen om ook jouw snelheid optimaal te krijgen:
Door op “+” te drukken in de topbalk van je WordPress website, kan je meteen beginnen met een nieuw bericht. Begin met de titel (en eventuele subtitel) en ga daarna verder met het typen van je bericht. Zodra je de volledige tekst hebt geschreven kun je er nog een passend plaatje bij plakken. En publiceren maar! 

 

Als je meer effect wilt moet je er meer tijd insteken.

Je wilt misschien wel meer effect hebben met je bericht, zorg in dat geval dat je een zoekwoord toevoegt in je zoekmachine tool (Yoast oid.). Kies nog een categorie voor het type nieuwsbericht, zodat het bericht op de juiste plek verschijnt binnen je website. Voeg nog wat zoekwoorden toe aan je afbeelding. Op deze manier is je bericht vindbaar in Google, vindbaar binnen je website en is zelfs je losse afbeelding “SEO-ready”. Natuurlijk kost dit net iets meer tijd dan het plaatsen van een Facebook bericht, maar dan heb je ook wat.

 

Er zijn nog meer bijkomende voordelen!

Allereerst raakt je bericht niet verloren in de tijdlijn van Facebook, tijdlijnen schuiven immers behoorlijk veel (zeker als de persoon waarvan jij wil dat die het leest, slechts 1 keer per dag op Facebook kijkt). Je bericht is door WordPress altijd te zien en is -indien je bovenstaande tips gebruikt hebt- blijvend vindbaar op het internet. Het leukste is dat wanneer je bericht tijdloos is, je er ook om de zoveel tijd een linkje over kunt posten op Facebook. Zo haal je meer rendement uit je inspanning om een bericht te schrijven.

 

Hoe lang deed ik over dit bericht?

Vanaf het idee om een berichtje te plaatsen op mijn site, heb ik de stopwatch geactiveerd.
Vervolgens heb ik de editor geopend, de tekst geschreven die je hier leest, een afbeelding gezocht op Google afbeeldingen, een categorie toegevoegd, de teksten minimaal geredigeerd, SEO aangepast, de titel nog een paar keer herschreven, de afbeelding geoptimaliseerd, getest hoe mijn bericht getoond zou worden en mijn laatste aanpassingen uitgevoerd.
Het bericht is binnen 45 minuten gepubliceerd, kortom binnen 3 kwartier staat er op deze website een nieuw bericht dat meerdere malen gedeeld kan worden op Facebook. Plus dat het bericht ook nog beter gevonden wordt door Google. Hierbij moet ook gemeld dat het aanpassen van een bericht zeer eenvoudig is (in het geval dat je nog een snelheids-foutje ziet staan).

Uiteindelijk duurde deze hele actie 45 minuten, inclusief afbeelding en SEO (ik wil natuurlijk het goede voorbeeld geven).

Wanneer zet je iets op je site en wanneer op je Facebook pagina?

Het is wel handig om te weten wat je wilt delen. Als je weinig tekst hebt of een enkel plaatje, dan is het haast de moeite niet om het op je website te zetten, houdt het dan dus lekker op je Facebook pagina. Maar heb je wat meer te vertellen en wil je dat het een groter bereik heeft, plaats het dan op je website.

 

Zo snel als een straaljager: afbeelding op basis van een illustratie van Carlos Latuff

Wat OP3N Voor Jou Kan Doen?

 

Laat je inspireren tijdens een merkwaardige date!

Succesvolle branding

Bekijk

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.