WordPress als CMS gebruiken

door | 28 mei 2015

Ik wil een CMS!

Als ontwerper van websites krijg ik vaak vragen over het eenvoudig beheren van websites door klanten. De tijd van website design met alleen maar html en flash is inmiddels al een paar jaar geschiedenis en de vraag naar content management systemen (CMS) is niet meer weg te denken in modern webdesign. Maar er zijn meerdere manieren om CMS systemen te integreren in websites, er zijn betaalde “custom” CMS systemen (betaald) maar ook open source oplossingen (gratis). Voor sommige systemen is veel technische kennis nodig en moet er vaak specialistische ondersteuning worden geboden, hierbij is het vaak dat aparte functies als losse module te verkrijgen zijn (denk aan een kaart bij een route beschrijving, contact formulier of foto album).
Inmiddels is het gelukkig zo dat er een aantal gratis systemen zo ontzettend veelzijdig zijn geworden dat beheer van een website en zelfs het ontwerp van de website hierin kan worden opgenomen.

WordPress als CMS gebruiken

Populaire gratis website beheer-systemen zijn: Joomla, Drupal en WordPress. Het aantal websites online dat gebouwd is met deze systemen is op dit moment ongeveer 50% van alle internet domeinen (van alle internet domeinen is ongeveer 6 op de tien daadwerkelijk in gebruik). Bij gebruik van gratis website beheer systemen is meer dan de helft gebaseerd op het populaire WordPress blog systeem. Je kunt dus gerust zeggen dat bijna de helft van de sites die je online ziet gemaakt is met behulp van WordPress.
Wordpress is inmiddels zo goed ontwikkeld dat dit een goedkope maar vooral ook veilige manier is om websites te beheren. De vrijheden zijn ongekend en de ondersteuning is maximaal. Dit komt vanwege de grote hoeveelheid gebruikers die dagelijks problemen tegenkomt en oplost. In tegenstelling tot betaalde systemen is WordPress dus altijd up-to-date als het gaat om webstandaarden.

Verschillen tussen een Custom CMS ten opzichte van WordPress

 
Custom CMS WordPress
beheer gedeelte op maat beheer gedeelte op basis van WordPress
weinig extra functies zo veel functies als je wilt
updaten hoeft niet zelf updates uitvoeren
vaak mooie interface interface als in een office omgeving
beperkte (betaalde) extra mogelijkheden onbeperkt (vaak gratis) extra mogelijkheden
abonnement of contract geen abonnement of onderhoud kosten
betalen voor nieuwe mogelijkheden of pagina’s zelf aanmaken en installeren van nieuwe mogelijkheden en pagina’s
onderhoud en updates worden uitgevoerd na aangeven klant WordPress is altijd optimaal voor gebruik vanwege de leden die het systeem dagelijks controleren en aanpassen

 

Waarom gebruikt OP3N WordPress

Vanwege dat OP3N zelf (en de meeste klanten van OP3N) gebruik maakt van WordPress als systeem achter de website, is ondersteuning bij aanpassingen meestal eenvoudig en vaak snel te realiseren. Daarnaast is de garantie dat het systeem altijd voldoet aan de laatste online eisen ook een garantie die OP3N aan klanten wil bieden. Het inzetten van plug-ins voor een betere website beleving is eenvoudig en maakt dat er veel vrijheden zijn in werking maar ook in ontwerp. Inmiddels behoort bijvoorbeeld ook het animeren voor websites met WordPress tot de mogelijkheden (voor zowel desktop als mobiel gebruik), dus wat creatieve vrijheden betreft kan je het zo gek maken als je zelf wil.

Goedkope website mogelijkheid

Een goedkope mogelijkheid is het aanbieden van een bestaand ontwerp voor een site, een zogenaamd theme. Hierbij wordt een bestaand theme aangepast aan de huisstijl en worden eventuele extra functies toegevoegd. Dit maakt het voor elke klant van OP3N aantrekkelijk om bij een huisstijl aanschaf meteen de website toe te voegen. Een site op maat is natuurlijk exclusiever en aantrekkelijker voor bezoekers. Maar in deze – voor veel ondernemers – uitdagende tijd kan de keuze voor een huisstijl op maat inclusief website soms een struikelblok zijn, met een theme site is het voor elke ondernemer ruim binnen handbereik om de huisstijl professioneel uit te dragen doormiddel van de website.

Ben je inmiddels al nieuwsgieriger geworden naar een WordPress site voor jezelf of jouw bedrijf? Neem dan contact op!

Wat OP3N Voor Jou Kan Doen?

 

Laat je inspireren tijdens een merkwaardige date!

Succesvolle branding

Bekijk

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.