Hoe een hamburger gehackt wordt

door | 1 mrt 2022

Er schijnt er een hack te zijn met de bestelcomputers in de McDonalds.

Het werkt als volgt:
Je bestelt via de bestel computer 10 broodjes hamburger van één euro. Maar je bent begaan met de beestjes, dus customize je de bestelling digitaal en je laat de hamburgers er af halen. Omdat je zoveel broodjes bestelt, krijg je een korting van 10% op je totaal bedrag. Daarnaast gaat er van alle broodjes hamburger één euro af vanwege je “vega” keuze (je betaalt dus blijkbaar alleen voor de burger en niet voor de saus en het broodje). Vervolgens bestel je 1 broodje hamburger met burger, want die runder eiwitjes vullen toch net iets beter.

Dat geeft de volgende order in het systeem:
10 broodjes hamburger zonder hamburger € 0,-
10% korting door de bestelling van 10 broodjes – €1,-
1 broodje hamburger met hamburger + € 1,-
Totaal bedrag € 0,-
Je laat je bonnetje uitprinten, haalt je bestelling af en gaat naar huis met een enorme zak met brood, plus 1 broodje met hamburger!

Er is een ondernemende puber geweest die de moeite heeft genomen om dit systeem te kraken (je kunt de video er over vinden op Youtube). Laat het me effe weten als je dit zelf gaat testen!

Hacks uitvoeren is wat je doet als ondernemer, je zoekt altijd naar kansen. Ik heb er ook 1 gevonden en dat is het voorkomen dat je website gehackt wordt. En zodra er toch een hamburgers etende grapjas je website tot gehakt vermaalt. Je er nog een klein beetje om kunt lachen. 

Je hoort en ziet het namelijk steeds vaker:

 • data lek bij … 
 • gijzeling van de website
 • op straat liggende klant gegevens
 • het offline zijn van de website vanwege een dos aanval
 • al je emails belanden in de spam map van je klanten
 • zelf heel veel spam ontvangen
 • en andere ellende

 

Je kunt je er tegen laten verzekeren (dan moet je wel diepe zakken hebben). Je kunt ook je grote hosting partij proberen te bereiken via een chatbot of ticket systeem (Hostnet, Webreus, Strato, Antagonist, Yourhosting). Je kunt kiezen voor premium hosting bij bijvoorbeeld Kinsta (deze helpt je echter niet met het ontwerp van je website). Of je kunt zelf je best doen om het te voorkomen. 

Als je dit echt zelf wilt doen moet je denken aan:

 • het uitvoeren en nalopen van updates (dit worden er -net als bij je telefoon- steeds meer)
 • kennis vergaren over het solide laten draaien van een website (welke apps zijn noodzakelijk en betrouwbaar)
 • backups draaien
 • en regelmatig controleren van al je online systemen

 

Dit zijn natuurlijk helemaal geen zaken waar je als mkb-er of zzp-er op zit te wachten. Je wilt gewoon lekker doen waar je goed in bent.

Gewoon Goed Pakket

Ik heb er zelf ook geen zin in om mijn website technisch draaiende te houden. En heb inmiddels al een flink aantal keren de problemen gezien en ook weleens zelf ervaren. Daarom heb ik speciaal voor jou als relatie de oplossing die mij ook helpt. 

Tychon is een oud collega en we hebben elkaar weer gevonden. Sinds een jaar delen we een creatieve hangout in Bunschoten-Spakenburg. We zitten met:
– Wedecom (websites, e-mail en webshops)
– Frizzer (online marketing) en
– OP3N merkburo onder één dak.

Tychon en zijn development team van Wedecom zijn mijn ervaren technische partners op website gebied. Dus als het gaat om tastbare digitale oplossingen en hosting hoef ik niet ver te zoeken. Andersom ondersteun ik Tychon door mijn handen uit de mouwen te steken voor zijn dienstverlening.

Door onze samenwerkingen deden wij al veel ervaring op met diverse oplossingen voor onze klanten. Samen met Tychon heb ik het Gewoon Goed Hosting pakket samengesteld, dit is ideaal voor zzp-ers en mkb-ers. Het is al een jaar in gebruik bij een aantal klanten en het wordt steeds beter.

Voor een vast bedrag van € 300,- per jaar wordt het volgende voor je geregeld:

 • beveiligde en snelle hosting van je WordPress website
 • een betrouwbare email server plus installatie op jouw computer, tablet en telefoon
 • backups van het hele systeem
 • de belofte dat problemen binnen 24 uur opgelost zijn
 • en je bent voorbereid op toekomstige groei van je onderneming*

 

Wanneer je geen pakket hebt begint, net als bij de loodgieter, het uurtarief te lopen. Met het Gewoon Goed Pakket durven we je deze service te garanderen en dus ook te verlenen.

En er zit nog een bijkomend voordeel aan, je hoeft alleen maar OP3N te bellen voor al je website en marketing zaken. Ontwerp en techniek onder 1 dak. 

1 + 1 = 3 en merkbaar sneller 😉

*Tychon en zijn team kunnen ook diverse andere services voor je koppelen door de afname van dit pakket. Denk aan een webshop module (Woocommerce), een vaste digitale telefoonlijn (met bandje wanneer je niet op kunt nemen), een kassa systeem op jouw locatie en diverse andere automatisering oplossingen.** 

**Wat we niet doen, is het installeren van Microsoft 356 of Microsoft Exchange, maar we regelen wel alle koppelingen met jouw eigen partner voor deze diensten.

Wat OP3N Voor Jou Kan Doen?

 

Laat je inspireren tijdens een merkwaardige date!

Succesvolle branding

Bekijk

 

 

 

0 reacties