De uitdaging

De Wijnacademie heeft een zeer brede doelgroep en een mooie huisstijl, maar geen vast stramien voor externe communicatie. Om duidelijk 1 afzender te hebben moet dit worden gecommuniceerd over alle producten.

De oplossing

Een nieuwe visuele richtlijn ontwikkelen waarin alle producten herkenbaar worden als “familie” van elkaar. Dit betekend nieuwe vaste elementen en stijlen ontwikkelen die dragend zijn voor de hele communicatieve huisstijl.

De door OP3N ontworpen folder bepaalde de nieuwe stijl voor de Wijnacademie.
OP3N werkte actief mee aan de ontwikkeling van nieuw en herkenbaar lesmateriaal voor de Wijnacademie.
De nieuwe Wijnacademie website maakt inschrijven voor open dagen, opleidingen en examens een stuk eenvoudiger.

Tabjes als leidraad voor verschillende communicatie doelen

Door het ontwikkelen van kleuren-tabs en het toe passen van deze kleuren op de drie pijlers van de Wijnacademie wordt de communicatie duidelijker en transparanter.

Vaste vormen voor tekst en beeld

Personen en iconen worden altijd in een cirkel met rode rand geplaatst, hierdoor ontstaat herkenning en vormentaal. Door het gebruik van maar 1 lettertype familie (met hierbinnen een paar variaties) is de leesbaarheid rustiger en overzichtelijker geworden.

De resultaten mogen er zijn!

Vanwege de herkenning is duidelijker geworden waar je moet zijn als je iets wilt weten over wijn. Dit maakt dat het aantal aanmeldingen voor de open dag van de Vinologenopleiding binnen een jaar tijd is verdubbeld.

Een leuke bijkomstigheid hierbij is de toevoeging van een webshop op de website die directe aankopen en inschrijvingen eenvoudiger maakt. Hierdoor komen bezoekers vaker terug en is de site een backbone geworden voor wijnfanaten en wijnonderwijzers.

Wil jij – net als de Wijnacademie –
samenwerken aan jouw onderneming?

Ja, natuurlijk!

Social Media Advies

Blijf op de hoogte

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis tips over de creatieve kant van ondernemen en nog veel meer. 

OP3N doet niet aan spam en respecteert jouw gegevens!

 

Je bent succesvol ingeschreven!

Pin It on Pinterest

Share This