Wat kost het om te winnen met marketing?

door | 28 sep 2020

Met een dwingende wil om mijn hartslag omlaag te krijgen sta ik in de opwarm ruimte en moet ik me melden voor de start opstelling. Ik weet zeker dat ik deze eerste van 3 wedstrijden op deze ochtend kan winnen. Dit is mijn feestje, mijn moment dat ik dominant kan zijn en ik laat het door niemand afpakken.

Het was keihard trainen na het behalen van een 5e plek in the Nationals Winterspelen van januari (mijn allereerste  Crossfit wedstrijd). Met mijn lengte en bijpassende gewicht werd het in die wedstrijd realiteit dat ik nodig sterker moest worden om ook met gewichtheffen bij te blijven. Dus hard werken aan krachttraining om kans te maken op de zomerspelen. En toen ik aan de slag ging met meer tillen, eten en supplementeren om kracht op te bouwen… COVID-19, alle sportscholen dicht, geen ijzer meer om te trainen.

Fast forward weer naar de wedstrijd: het is zaterdag 19 september en de -door COVID-19 uitgestelde- Zomerspelen van The Nationals vinden plaats in de Brabanthallen. Het eerste event bestond uit zoveel mogelijk burpees met sprong over de gewichthefstang maken en één zwaarst mogelijke gewichthef oefening binnen 6 minuten. Kortom put je zoveel mogelijk uit en probeer daarna niet verplettert te worden onder het gewicht dat je boven je hoofd denkt te kunnen stoten.

Een combinatie van het geen waar ik goed in ben en dat waar ik genetisch gezien niet een verschil kan maken. Ik weeg veruit het minst van alle meedingende atleten en de kans dat ik meer van de grond til -zonder me te blesseren- is super klein. Daarom doe ik ook niet mee op het hoogste nivo, maar bescheiden in de Bronze divisie, daar kan ik wel constant meedoen voor de prijzen.

Voor mij is dit dus mijn moment, ik heb ondanks dat de sportscholen dicht waren keihard thuis gewerkt aan het trainen met lichte gewichten en daarnaast heel veel uren gemaakt met lichaamsgewicht oefeningen. Ook zonder ijzer ben ik sterker geworden en ik weet het.

Door een slimme strategie toe te passen (heel veel burpees in de eerste 3 minuten en rustiger tot aan de 5e minuut), hield ik kracht over voor mijn gewichthef oefening. Ik had een gewaagd en krachtig plan, ik wilde een gewicht tillen dat me hiervoor pas twee keer was gelukt, voor Corona en stiekem vanochtend tijdens de warmingup. Het lukte! 70 Kilo boven mijn hoofd, 5 kilo meer dan mijn eigen lichaamsgewicht en een enorme prestatie op het moment dat het moest. Natuurlijk was dit niet de beste score van de wedstrijd maar wel het beste waar ik toe in staat ben. Daarna goed eten en rusten, mezelf verzorgen en klaarmaken voor de andere uitdagingen.

Door de flow waar ik in zat kon ik ook presteren op de andere uitdagingen, ik had bewust geen blik geworpen op het scorebord. Het ging lekker, ik voelde me sterk en ik had vooral heel veel plezier en de score was niet belangrijk. Uiteindelijk bleek ik ongelooflijk constant te presteren ik was 1e, 4e, 6e en 3e geworden op de events.

Zo gaat het ook als je wilt winnen met marketing, als je constant in de picture blijft kom je verder. Je hoeft niet op alle trends en mogelijkheden vol gas te geven, zolang je maar blijft doen waar je blij van wordt. Altijd gaan voor het hoogste niveau waarop jij je kunt laten zien, maar passend bij jouw waardes en mogelijkheden. Soms is uitblinken de manier om op te vallen, maar uiteindelijk win je door constant te presteren (ook wanneer er niemand kijkt).

Uiteindelijk won ik de wedstrijd met een half puntje verschil. De nummer 2 had de zelfde uitslagen echter een andere score. Strategie telt dus ook, want het halve puntje won ik, door de eerste klap uit te delen.

Wil jij ook winnen? Laten we samen jouw strategie bedenken en vooral veel plezier maken. Neem contact met me op om een keer te sparren.

Wat OP3N Voor Jou Kan Doen?

 

Laat je inspireren tijdens een merkwaardige date!

Succesvolle branding

Bekijk

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.